google92207d2cbecf4788.html

EÜ İletişim Fakültesinden 'Temel İlk Yardım' temalı sosyal sorumluluk projesi

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha hayata geçirildi.

EÜ İletişim Fakültesinden 'Temel İlk Yardım' temalı sosyal sorumluluk projesi
07 Aralık 2023 - 00:36
İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesinde yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha hayata geçirildi. Paydaşlığını EÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (EGEMM) üstlendiği projede farklı konularda ilk yardımın nasıl yapılacağı anlatılıyor. Toplumsal alanda farkındalık oluşturmak için hazırlanan proje beş kısa video klipten oluşuyor. Hazırlanan içerikler İletişim Fakültesinin youtube kanalında yayınlanıyor.

EÜ İletişim Fakültesi yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kanamalarda, trafikte, ev kazalarında, kırık, çıkık, burkulmalarda ve yanıklarda ilk yardım konularının anlatıldığı projenin paydaşlığını, EÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ve EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) üstleniyor. Farklı alanlardaki konulara değinerek toplumsal alanda farkındalık oluşturmak istediklerini belirten İletişim Fakültesi Dekanı ve Medya Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Sosyal sorumluluk projelerimizin konularını geniş tutmaya çalışıyoruz. Bu projeleri fakültemizin youtube sayfasına yükleyerek öğrencilerimize, halkımıza seslenmeye gayret ediyoruz” dedi. Ege Üniversitesinin eşsiz bilgi birikimini medya aracılığıyla tüm toplumla paylaşmayı görev edindiklerini belirten Prof. Dr. Gültekin, hazırladıkları kısa videolarla topluma bilimsel ve kültürel katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Projenin sunumunu üstlenen  Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ali Altuncı da ilk yardımın çok önemli olduğunu belirterek bazı olaylarda bu bilgilerin hayati önem taşıdığına ve ilk yardımın bilinmesi gerektiğine değindi.

Toplamda beş kısa videodan oluşan Temel İlk Yardım Eğitimi projesinin koordinatörlüğünü ve kurgusunu EÜ Doktora Öğrencisi Hülya Arslaner Hamarat, yayın sorumluluğunu Yasemin Kuleyin, yönetmenliğini Ayşe Alpak, grafik tasarımını Bahar Deniz Yerkazan ve sosyal medya paylaşımlarını Ozan Ahmet Aytemur üstleniyor. İletişim Fakültesi öğrencileri Nurşen Çakır, Furkan Atakan Köprülü, Gün Ece Yakupoğlu, Azra Memişoğlu, Deniz Aydın ve Hüseyin Karol’un destek verdiği proje Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi youtube kanalında seyirciye sunuldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum