google92207d2cbecf4788.html

EÜ İletişim Fakültesi kalitesini bir kez daha tescilledi

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık bölümleri, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurumu (İLEDAK) tarafından 2025 yılına kadar yeniden akredite edildi.

EÜ İletişim Fakültesi kalitesini bir kez daha tescilledi
04 Nisan 2023 - 23:30

Fakülte bünyesindeki tüm bölümlerin akreditasyonu 5 yıla tamamlandı

-  Ege Üniversitesi İletişim Fakültesinin Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık bölümleri, İletişim Eğitimi Değerlendirme Akreditasyon Kurumu (İLEDAK) tarafından 2025 yılına kadar yeniden akredite edildi. Daha önce 2 yıllığına akredite olan bölümler, bu kararla akreditasyon sürelerini beş yıla tamamladı. Geçtiğimiz yıl Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerinin akreditasyonlarının 5 yıla tamamlamasının ardından EÜ İletişim Fakültesinin tüm bölümleri 5 yıl akreditasyon almaya hak kazanmış oldu.

İletişim Fakültesinin tüm bölümleriyle 5 yıllık akredite olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Akreditasyon, göreve geldiğimiz günden itibaren her zaman öncelik verdiğimiz bir konu oldu. Üniversitemizin her biriminin kalitesini tescillemek için çıktığımız bu yolda programlarımızın yarısından fazlasını akredite etmiş bulunuyoruz. Ayrıca üniversitemiz, YÖKAK tarafından 5 yıllık süreyle kurumsal akreditasyon almaya hak kazanan ilk üniversite olma özelliğini taşıyor. Mezunlarıyla medya sektörüne pek çok değer kazandırmış İletişim Fakültemiz de tüm bölümleriyle akreditasyon sürecini 5 yıla tamamlama başarısını gösterdi. Dekanımız Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’i ve fakültemizin akademik-idari çalışanlarını gönülden kutluyorum. Üniversitemizde oturttuğumuz kalite kültürünün sürdürülebilirliği için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Sektöre nitelikli gençler kazandırmayı sürdüreceğiz”
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde üniversitemizde yürütülen kalite ve akreditasyon çalışmaları her geçen gün meyvelerini vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Gazetecilik ile Radyo, Televizyon ve Sinema bölümlerimiz akreditasyon sürelerini 5 yıla tamamlamıştı. İLEDAK’ın değerlendirmeleri sonucu Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Reklamcılık bölümlerimiz de süreci 5 yıla tamamladılar. Böyleye tüm bölümlerimiz 5 yıllık akreditasyon almaya hak kazanmış oldu. Bu başarıları sürdürülebilir kılmak da en az başarmak kadar önemli. Alanında ülkemizin sayılı fakültelerinden birisi olarak her zaman en iyiye ulaşma hedefimize yürümeye devam ediyoruz. Kaliteli teorik eğitimimiz ve zengin uygulama alanımızla iletişim dünyasına nitelikli gençler kazandırmayı sürdüreceğiz. Kalitemizin tescillenmesinde emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere tüm akademik ve idari çalışanlarımıza ve İLEDAK’a teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum