google92207d2cbecf4788.html

EMR Sailing Club, yelken tarihine adını yine altın harflerle yazdırdı

EMR Sailing Club, TYF Yelken Ligi 2. Ayak IQ Foil ve Formula Kite Yarışları’nda tarih yazdı...

EMR Sailing Club, yelken tarihine adını yine altın harflerle yazdırdı
28 Mart 2023 - 23:29

EMR’den rekor Kürsüyü kapattı

EMR Sailing Club, TYF Yelken Ligi 2. Ayak IQ Foil ve Formula Kite Yarışları’nda tarih yazdı. EMR Sailing Club, IQ Foil sınıfında "kürsü kapatan" ilk kulüp oldu. 5 ayrı kategoride EMR'nin 8 sporcusu kürsüye çıkmayı başardı. Milli Takım Seçme yarışı olan Türkiye Şampiyonası’nda milli takıma dokuz sporcu kazandırarak, yelkencilik tarihinde bir kez daha “rekor” başarı elde etti. 
 
TYF Yelken Ligi IQ Foil U21 Erkekler kategorisinde 2022 – 2023 Türkiye Ligi Şampiyonu EMR'den Dora Derinler oldu. Diğer EMR sporcuları da kürsüye imza attı. IQ Foil Youth U19 Erkekler kategorisinde şampiyonluğu Alaz İneler göğüsledi, ikinci Ali Kaan Karataş, üçüncü Can Somer oldu. IQ Foil Youth U19 Kızlar kategorisinin de üçüncüsü Alexandra Luisa Schmidt oldu. IQ Foil Junior U17 Erkekler Genel kategorisinde ise Devrim Karataş ikinciliği aldı. IQ Foil Junior U15 Erkekler kategorisinin şampiyonu Emir Mercanoğlu, ikincisi Doruk Can oldu. Sporcular madalyalarını Urla’da düzenlenen törenle aldı. 
 
EMR Windsurf ve Yelken Kulübü Başkanı Kadri Özkan “Dereceye giren tüm sporcularımızı ve ailelerini kutluyoruz” dedi. Kulüp Antrenörü Emirşah Polat ise “Sporcularımızın yarışlarda gösterdikleri üstün performanslar sayesinde en fazla kupa kazanan, milli takıma en çok sporcu veren, Türkiye’nin en büyük kulübü olduk. Bütün yarışı domine ederek büyük bir başarıya imza attık. Çok gururluyum, hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 
Milli Takım Sporcuları şu isimlerden oluştu:
IQ Foil Man sınıfı
Dora Derinler 
 
IQ Foil Youth sınıfı 
Alaz İneler
Ali Kaan Karataş
Can Somer
 
IQ Foil U 17 sınıfı 
Devrim Karataş
Kaya Özel
Alya Kaplan
 
IQ Foil U 15 sınıfı
Emir Mercanoğlu 
Doruk Can

YORUMLAR

  • 0 Yorum