google92207d2cbecf4788.html

Ege Üniversitesi yurt dışından öğrencileri ağırlamaya devam ediyor

Ege Üniversitesi (EÜ) uluslararasılaşma misyonu kapsamında yurt dışından öğrencileri ağırlamaya devam ediyor...

Ege Üniversitesi yurt dışından öğrencileri ağırlamaya devam ediyor
11 Mart 2024 - 16:03
Ege Üniversitesi, uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışından öğrencileri misafir etmeyi sürdürüyor. EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF), Almanya Münih’ten gelen İrem Şenöz ve Çekya'dan gelen Lena Sara Grochowiecova’yı ağırlayarak hem eğitim hem de kültürel etkileşim alanlarında çalışmalar gerçekleştirdi.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak'ın uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda fakültemiz seçkin bir eğitim merkezi olarak her dönem çeşitli ülkelerden öğrencileri misafir etmektedir. Bu doğrultuda, fakültemiz global bir eğitim anlayışıyla, öğrencilerimize sadece akademik bilgi değil, aynı zamanda kültürlerarası bir deneyim sunmayı da hedefliyor. İrem Şengöz ve Lena Sara Grochowiecova gibi yetenekli öğrencilerin katılımı, bu vizyonumuzun bir parçasıdır” diye konuştu.

“Konuk öğrencilerimize ilham vermeyi amaçlıyoruz”
Prof. Dr. Parsa, “Konuk öğrencilerimiz, fakültemizin dinamik çalışma atmosferinden ve deneyimli akademik ekibimizden yararlanıyorlar. Onlar, kendi akademik ve mesleki yollarını şekillendirirken, fakültemizin işleyişine ve kültürel zenginliğine de katkı sağlıyorlar. Bizler de, sunduğumuz çeşitli dersler, atölyeler ve yaratıcı düşünceyi teşvik eden ortamımız ile öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Hem kendilerine hem de fakültemize katkı sağlıyorlar”
Konuk öğrencilerin çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Parsa, “İrem Şengöz, Münih'ten gelerek güz dönemi boyunca fakülte işleyişine önemli katkılarda bulundu. İrem'in katılımı, akademik ve profesyonel becerilerini geliştirmesinin yanı sıra, fakültemizin zengin akademik kadrosu ve çeşitli ders içerikleriyle etkileşime geçmesine olanak tanıdı. İrem, fakültemizin yaratıcı düşünceyi ve sanatsal ifadeyi destekleyen canlı çalışma atmosferinden maksimum düzeyde yararlanarak, hem kendi gelişimine katkı sağladı hem de fakültemize değerli katkılar sundu. ERASMUS Değişim Programı kapsamında Çekya'dan gelen Lena Sara Grochowiecova ise, bahar dönemi boyunca fakültemizde eğitim alacak. Lena, Ege Üniversitesinin kültürel çeşitliliği ve akademik zenginliği ile sunulan geniş kurs ve atölye imkânlarını, sanatsal ve tasarım becerilerini geliştirme fırsatı olarak görüyor. Bu deneyim, onun için hem kültürel alışveriş hem de akademik gelişim açısından benzersiz bir fırsat sunuyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum