google92207d2cbecf4788.html

DEÜ Deprem Bölgesini Unutmuyor: Rektör Hotar Malatya'yı Ziyaret Etti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

DEÜ Deprem Bölgesini Unutmuyor: Rektör Hotar Malatya'yı Ziyaret Etti
08 Ocak 2024 - 23:53
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmayı sürdürüyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar koordinesinde bir kez daha depremden etkilenen kentleri ziyaret eden Üniversite mensupları, bu kapsamda Malatya Teknokent Konteyner Kentte depremzedelerle bir araya geldi. Ziyareti değerlendiren Rektör Hotar, “Bugüne kadar desteğimizi 100'den fazla gönüllü ekibimizle kesintisiz sürdürdüğümüz bölgede yeni gelişmelere vesile olmak, bölgedeki hizmet üslerimizi ziyaret etmek ve vatandaşlarımızla buluşmak için yeniden yollara düştük. Devletimizin öncülüğünde destek faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdüğümüz bölgede talepler doğrultusunda ihtiyaçların teminine yönelik çalışmalara hemen başladık” dedi.

Türkiye’nin saygın yükseköğretim kurumlarından birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmayı sürdürüyor. Bugüne kadar farklı birimlerinden 2 binin üstündeki gönüllüsü ile deprem bölgesindeki şehirlere ulaşan DEÜ, ortaya koyduğu dayanışmayla tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar koordinesinde bir kez daha depremden etkilenen kentleri ziyaret eden Üniversite mensupları, Malatya Teknokent Konteyner Kentte afetzede vatandaşlarla bir araya geldi. Yeni sosyal sorumluluk ve destek projelerini bölgeye ulaştıran DEÜ, bugüne kadar bölgeye 7 adet Mobil İçme Suyu Arıtma Tesisi, Ortak Mutfak Ünitesi, sağlık taramalarının gerçekleştiği hizmet birimleri, barınma ve eğitim alanları, manevi danışmanlık hizmetleri, ekonomik hayatı canlandırma girişimi olarak Çarşı Yaşam Alanı Projesi, atık bertarafı, çocuklara yönelik bilim, çocuk ve sanat atölyeleri, sportif etkinlikler ile çok sayıda sosyal proje kazandırmıştı.

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Sosyal sorumluluk alanındaki girişimleriyle bu alanda Türkiye’nin en çok faaliyet gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarından birisi olan DEÜ’nün depremlerden etkilenen şehirlere desteğini sürdüreceğini belirten Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Kahramanmaraş depremlerinde üstlendiğimiz tarihi sorumluluk ve kurduğumuz dayanışmayı sağlam temellere oturtmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar desteğimizi 100'den fazla gönüllü ekibimizle kesintisiz sürdürdüğümüz bölgede yeni gelişmelere vesile olmak, bölgedeki hizmet üslerimizi ziyaret etmek ve vatandaşlarımızla buluşmak için yeniden yollara düştük. Araştırma Üniversitemiz bünyesindeki farklı fakültelerimizden gönüllü hocalarımız ve öğrencilerimizle yer aldığımız Malatya Teknokent Konteyner Kentte depremzede ailelerimizi hanelerinde ziyaret ettik; sorunlarını dinledik. Devletimizin öncülüğünde destek faaliyetlerimizi aralıksız sürdürdüğümüz bölgede talepler doğrultusunda ihtiyaçların teminine yönelik çalışmalara hemen başladık” dedi.

DEÜ’YE TEŞEKKÜR
DEÜ’nün birçok şehri ve milyonları etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmayı aradan geçen 11 aya rağmen kararlılıkla sürdürdüğünün altını çizen Rektör Hotar, “Geçen 11 aylık sürede düzenli olarak haftalık periyotlar halinde bölgeyi ziyaret ettik. Buradaki hizmet üslerimize gelerek güncel hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sunduk. ‘Biz Buradayız’ diyerek çıktığımız yolda akademisyenleriz, öğrencilerimiz ve idari personelimizden oluşan ekiplerimizle halkımızın yanında olarak bölgenin en büyük destekçilerinden olduk. Buradaki vatandaşlarımız bizlere ‘İyi ki varsınız’ diyerek teşekkür ediyorlar. Bu bile bizler için yeterli. Zor zamanlarda bir araya gelmek ve kenetlenmek örneğinin en anlamlılarından birisini Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bu felakette kurumsal olarak gösterdik. Fedakâr çalışmaları için DEÜ ailemizin tüm mensuplarına, hocalarımıza, gönüllü öğrencilerimize, bölgede koordineli çalışmalar yürüttüğümüzü kurumlarımıza ve temsilcilerine teşekkür ediyoruz” ifadesinde bulundu.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Açıklamalarını sürdüren Rektör Hotar, şunları kaydetti: “Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerin en çok etkilediği illerden birisi olan Malatya temaslarımız sırasında DEÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuz tarafından bölgeye kazandırılan Ortak Mutfak Ünitemizde gönüllü hocalarımız ve öğrencilerimizin hazırladığı kurabiyeleri çocuklarımıza dağıttık. Afetin izlerini ilk günden itibaren yüzlerinden silmeye gayret ettiğimiz evlatlarımızın yeni yıllarını kutlayarak, çam sakızı çoban armağanı hediyelerimizi kendilerine sunduk. Bölgedeki çocuklarımızın sosyal, bilişsel ve sanatsal becerilerini geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürürken, bir yandan da eğitim hizmetlerinden geri kalmamaları için de girişimlerimiz devam ediyor. Tüm çocuklar, güzel yarınlara inanarak neşe içinde büyümeyi hak ediyor. DEÜ olarak bunun için de elimizden geleni yapıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum