google92207d2cbecf4788.html

Başkan Soyer, Belediye İş Sendikası üyeleriyle buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birçok biriminde örgütlü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubesi’nin üyeleriyle bir araya geldi.

Başkan Soyer,  Belediye İş Sendikası üyeleriyle buluştu
16 Aralık 2023 - 00:34
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri’nin yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Sendikanın verdiği desteğe teşekkür eden Başkan Soyer, “Bu zor zamanlar turnusol kağıdı gibidir. Size gerçekten kimin dost olduğunu, kimin dostunuz olmadığını gösterir. Ben bugün dostlarımla beraberim” dedi. Belediye İş Sendikası yöneticileri ise hem emeğe bakış açısından hem de kente yaptığı yatırımlardan ötürü Başkan Soyer’e teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birçok biriminde örgütlü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (TÜRK-İŞ) bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubesi’nin üyeleriyle bir araya geldi. Belediye İş Sendikası’ndaki buluşmada yüzlerce işçi Başkan Soyer’i “Asla yalnız değilsin”, “İzmir Tunç’tur, Tunç kalacak” sloganları ile karşıladı. Belediye İş Sendikası’nın İzmir şubelerinde örgütlü işçiler 9 Eylül’ün 100’üncü yılı kutlamalarında Atatürk’ün Nutuk kitabından alıntı yaptığı için hakkında soruşturma başlatılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e geçtiğimiz hafta Egemenlik Evi önünde toplanarak destek vermişti.  

“Tunç Başkan elini taşın altına koydu”
Belediye İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in deprem, pandemi, sel felaketi gibi zor dönemlerde görev yaptığını belirterek, “Tunç Başkanla Seferihisar'dan bu yana birlikte çalışıyoruz. Tunç Başkanın başına gelmedik kalmadı. Görev süresi boyunca birçok felaketle karşılaştı. Kemeraltı’na hiç bir belediye başkanı risk alıp girmedi. Ama Tunç Başkan bölgenin sıkıntısını çözmek için elini taşın altına koydu. İzmir için elinden geleni yapıyor. Elini değil gövdesini koydu. Başkanımız hep yeraltına yatırım yaptı. İnsana ve emeğe bakış açısı da son derece değerli. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bir dahaki dönem yeniden aday olacağına inanıyoruz” dedi.

“Sonuna kadar sizinle bu yolda yürümek istiyoruz”
Belediye İş Sendikası İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da her zaman Soyer’in yanında olduklarını belirtti. Hiçbir başkanın cesaret edemediği yatırımları Tunç Soyer’in kente kazandırdığını söyleyen Doğan, “2019'da ‘İzmir Tunçtur, Tunç kalacak' sloganları ile sizi ağırlamıştık. O gün orada nasıl bir tavır sergilediysek bu gün de aynı tavır içerisindeyiz. Biz terazi nereye ağır basıyorsa asla orada olmadık. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için birçok kişi aday adaylığını açıkladı. Hepsine başarılar diliyoruz. Ama görünen tablo, yaptığınız işler ortada. Hiçbir belediye başkanının cesaret etmediği yatırımları yaptınız. Bu yatırımların sonuçlarını İzmir halkı, herkes görecek. Emeğe bakış açınız bizim için önemli. Özellikle toplu iş sözleşmelerinde 'Emek en yüce değer' diyen bir belediye başkanısınız. Yolunuz açık olsun. Bu yolda yalnız yürümeyeceksiniz.”

“Demokrasinin ve barış insanlığın en güzel değerlerinden”
İzmir’in Türkiye'de emeğin, alın terinin, demokrasinin, kardeşliğin, huzurun hakim olduğu bir şehir olduğunu belirten Başkan Tunç Soyer ise, “Ne demokrasi, ne barış; uğruna mücadele edilmeden korunuyor. Barışın da demokrasinin de insanlığın en güzel değerlerinden olduğunu biliyoruz. Ama eğer bu değerlere sımsıkı sarılmazsanız, onun için mücadele etmezseniz, birileri elinizden alıp götürür. Ondan sonra da tek adamın ağzının içine bakıyorsunuz. Onun için uğruna mücadele etmek gereken erdemler, değerler var. En başta dayanışma var. En başta demokrasi var, eşit işe eşit ücret var. Bütün bunlar barışın, huzurun teminatıdır” diye konuştu.

“Hiç birimiz sefalete layık değiliz”
Sadece İzmir için değil bütün Türkiye için iyi örnek ortaya koymaya çalıştıklarını belirten Soyer, “Bundan sonra da buna devam edeceğiz. Çünkü bizim arkamızdaki kadim kültür, buna layık. Bizler buna layığız. Bizden sonra gelecek olanlar da buna layık. Hiç birimiz sefalete, sürünmeye, bir kişinin iki dudağının arasında olmaya layık değiliz. Hepimizin aklı var, hepimizin birbiri ile olan kardeşlik hukuku var. Biz bunlara sahip çıkmak zorundayız. Aksi takdirde birileri onları avucumuzun içerisinden alıp götürüyor” dedi.

“Bu siyasetin cilveleri geçer gider geride alın teri kalır”
Zor zamanların birçok önemli olguyu netlikle ortaya koyduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi: “Bu zor zamanlar başka bir şey daha gösteriyor. Gerçek dostlar ve düşmanları... Bu zor zamanlar turnusol kağıdı gibidir. Birden bire kim gerçek dost, kim değil bütün açıklığı ile bütün şeffaflığı ile görürsünüz. Zor zamanların böyle güzel bir yanı var. İyi zamanlarda o ayırt edilmez, farkına varılmaz. Geçer gider. Ama zor ve sıkıntılı zamanlar size gerçekten kimin dost olduğunu, kimin dostunuz olmadığını gösterir. Ben bugün dostlarımla beraberim. Emin olun bu dostlukla biz çok daha iyi şeyler inşa edeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu siyasetin cilveleri geçer gider, geride alın teri kalır. O alın teri namusluyu, dürüstü iktidar yapar. Hiç kuşkunuz olmasın. Hep beraber o günleri göreceğiz. Beni bugün evinizde ağırladığınız ve bu kadar sahip çıktığınız için hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum