Foça Sakin Şehir (Citta Slow) Olma Yolunda Bir Adım Daha Attı

FOÇA SAKİN ŞEHİR (CİTTA SLOW) OLMA YOLUNDA BİR ADIM DAHA ATTI

İzmir’in turistik ilçesi Foça Sakin Şehir(Citta Slow) olma yolunda bir adım daha attı. Kentte bu konuda görüş ve önerileri olan resmi ve sivil kurumların temsilcileri düzenlenen “Sakin Şehir Olma Yolunda Foça Arama Konferansı’nda biraraya geldi. Konferansta tartışılan konular ve alınan kararlar merkezi İtalya’da bulunan Uluslararası Citta slow organizasyonuna iletilecek.

Foça Belediyesi Karakum Plajı Sosyal Tesisleri’nde yapılan konferansa Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, belediye müdürlük temsilcileri, Muhtarlar, Kamu Kuruluşları, kooperatifler, İlçede Şubesi veya merkezi bulunan dernekler, odalar ile Sivil toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Karşıyaka Belediyesi temsilcisi ve Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyesi Emre İleri’nin Citta Slow hazırlık aşamalarında yapılması gerkenlerle ilgili konularda danışman olarak hazır bulunduğu konferans Foça ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hakan Barçın ve Foça Sakin Şehir Hazırlık Komitesi üyesi Eren Tunga’nın sunumlarıyla başladı. Seçim döneminde söz verdikleri projelerden birinin Citta Slow olduğunu ve bu konuda çalışmaları hemen başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tek tipten hoşlanmadıklarını, bir farkındalık yaratmak istediklerini ama bir de Foça’ya kimlik kazandırmak istediklerini söyledi. Fatih Gürbüz;” Şanslıyız. Turizm Tarım ve Balıkçılık var. Şansızız. Hepsi bir arada. Öncelikle odaklanacağımız konuyu tepit edemiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki Foça’nın gerçekten kriterlerine sahip olduğu bir şeye kavuşturulması gerek. Bizde aday olduk. Foça adına menfaatsiz, çıkarsız birşeyler yapmak isteyen insanların olduğu bir yerde ortak akılla bir şeyler yapmak için buradayız. Toplantı sonuçlarının da Sakin Şehir’in de Foça için çok güzel olacağına inanıyorum” dedi.

Konuşma ve sunumların ardından katılımcılar ilgi ve faaliyet alanlarına göre 6 çalışma grubuna ayrıldı. Toplantı öncesi belirlenen konularda yapılan anketlerden elde edilen sonuçlar 1. Tarım, Balıkçılık, Yerelde Kalkınma, 2. Turizm, Tanıtım, Kentsel Planlama, 3. Ekoloji, Çevre, 4. Kültür, Halkla ilişkiler, 5. Sosyal Farkındalık, Yaşam, 6. Eğitim, Spor başlıklarıyla tanımlanan komitelerce tartışıldı. Anketlerdle belirlenenlere, eksik olduğu düşünülen konular eklenirken, var olanların değerlendirilmeleri yapıldı. Her komitenin raporu 5’er dakikalık değerlendirmelerle tüm katılımcılara aktarıldı.

5 saat süren konferansın sonuçlarının, rapor haline getirildikten sonra Uluslar arası Citta Slow Organizasyonuna Foça’nın Sakin Şehir olma talebiyle birlikte iletileceği bildirildi.

Seyfi GÜL