google92207d2cbecf4788.html

Abdülhadi Güzel'in mirası EÜ'ye emanet

İZMİR(Ege Ajans)- Merhum diplomat Abdülhadi Güzel’in kızı emekli öğretmen Aynur Tunçsiper tarafından Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsüne (TDAE) bağışlanan 3 bin 526 kitap ve 28 tablodan oluşan arşiv, Prof. Dr. Fikret Türkmen İhtisas Kütüphanesi Abdülhadi Güzel Bölümü’nde yerini aldı.

Abdülhadi Güzel'in mirası EÜ'ye emanet
09 Mayıs 2023 - 23:45

“Dünyayı Sırtında Taşıyan Adam”

İZMİR(Ege Ajans)- Merhum diplomat Abdülhadi Güzel’in kızı emekli öğretmen Aynur Tunçsiper tarafından Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsüne (TDAE) bağışlanan 3 bin 526 kitap ve 28 tablodan oluşan arşiv, Prof. Dr. Fikret Türkmen İhtisas Kütüphanesi Abdülhadi Güzel Bölümü’nde yerini aldı. Bölümün açılış törenine EÜ TDAE Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, Aynur Tunçsiper, TRT Basın Mensubu Nuri Sonay Teker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Nadim Macit, “Abdülhadi Güzel hocamızın hayat yolculuğuna baktığımızda sağlam dostlukları olduğunu bugün burada görmüş olduk. Kitaplarının ne kadar değerli olduğunu ve bilim dünyasına kazandırılmasının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hocamızın kızı Aynur Hanım sayesinde enstitümüze kazandırılan bu kitapların bizim için anlamı çok büyük. Ayrıca Abdülhadi hocamızın seçilmiş ve başarılı biri olduğunu da belirtmeliyim. O, ‘Dünyayı Sırtında Taşıyan Adam’ olarak bilinirdi. Kendisini saygıyla anıyorum. Geride bıraktığı kaynaklar, enstitümüzde ihtisas gören öğrenciler için de yararlı olacaktır” dedi.

“Bana bıraktığı en kıymetli miras kitaplarıydı”
Konuşmasına, babası Abdülhadi Güzel’in anısının yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Aynur Tunçsiper, “Babamı anlatmaya kelimeler yetmez. Bizi çok severdi. Daima en üstte ve mütevazı olmamızı isterdi. Kendisi de öyle mütevazıydı ki mesleğini soranlara bile çiftçiyim derdi. Onun hakkında anlatacak çok şey var fakat kelimelere dökemiyorum. Bana bıraktığı en kıymetli mirası kitaplarıydı. Ölümünden sonra kitaplarının satılmamasını istemişti. O kitaplar ben de bir emanet olarak kaldı. Şu an bu kitapların bu enstitüde olması bana gönül rahatlığı veriyor” diye konuştu.

TRT Basın Mensubu Nuri Sonay Teker ise yaptığı konuşmada Abdülhadi Güzel ile yaşadığı anıları anlattı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum