Foça’da “Adım Adım Başarı” İçin Koç Öğretmen Uygulaması Başlatıldı

FOÇA’DA “ADIM ADIM BAŞARI” İÇİN KOÇ ÖĞRETMEN UYGULAMASI BAŞLATILDI


Foça’da “Adım Adım Başarı” İçin Koç Öğretmen Uygulaması Başlatıldı

İzmir’in Foça İlçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ortaokul 8. sınıflar ile lise 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsayan bir projeyi hayata geçirdi. "Adım Adım Başarıya" adı verilen projede birkaç öğrenci için tanımlanan bir (Coach)Koç Öğretmen öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin düzenli olarak takibini yapıyor, verimli bir çalışma ortamı sağlamaya ve sorunlarına çözüm alternatifleri üretmeye çalışıyor.

HER SON SINIF ÖĞRENCİSİ KOÇ ÖĞRETMEN GÖZETİMİNDE

“Adım Adım Başarıya” Projesi İlçe genelinde öğrencilerin başarılarını artırmayı, değerlendirmelerin takibini ve analizlerini yaparak eğitim kalitesinin sürekli yükseltilmesini, özellikle akademik başarıyı hedefleyen son sınıf öğrencilerinin merkezi sınav sistemi ile hedefledikleri üst eğitim kurumlarına yerleşebilmelerine katkı sağlamayı, diğer ortaöğretim kurumlarına yerleşmek isteyen öğrencilerin de ilgi, yetenek ve kabiliyetlerine göre hazır bulunuşluk düzeylerini artırmayı amaçlıyor. Uygulamalarda öğrenci-öğretmen-veli unsurlarının hepsinin katkıları bütük önem taşıyor. Ortaokul ve Lise seviyesinde her son sınıf öğrencisi KOÇ ÖĞRETMEN uygulamasına tabi tutuluyor. Her öğretmene birkaç öğrenci tanımlanarak öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin düzenli olarak takibi yapılıyor, öğrencilere rehberlik çalışmalarında büyük destek veriliyor. Koç öğretmenler bu süreçte sahiplendiği öğrencilerine verimli bir çalışma ortamı sağlamak, öğrencilerle bire bir ilgilenmek, onları daha iyi tanımak, performanslarını kontrol etmek, sorunlarına çözüm alternatifleri üretmek gibi görev ve sorumluluklar üstleniyor. Öğrenci velileriyle düzenli olarak görüşmeler yapıyor, ev ziyaretlerine gidiyor, veli ve öğrenciyi daha yakından tanıma fırsatı bularak aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini artırıcı çalışmalar yapıyorlar. Eğitim teknolojilerinin öğrenci ve öğretmenler tarafından aktif olarak kullanılması, görsellerden, videolardan, deneme sınavlarından, yaprak testlerden en üst seviyede yararlanılması teşvik ediliyor.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, projenin Milli Eğitim Şube Müdürü Yunus Emresezer koordinatörlüğünde öğretmenler Semra Yılmaz ve Nafia Ağmış tarafından yürütüldüğünü, başarıya giden yolun tek taraflı olmadığını, öğrenci, öğretmen ve veli işbirliğinin çok önemli olduğuna inandıklarını söyledi. Yüksel Akar; “Projede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul ve lise proje yürütme ekipleri, okul-aile birlikleri birlikte sorumluluk alıyor. Bu proje ile 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri içinde de yer alan; okullar arası başarı farkının azaltılması, öğrenci-ebeveyn-öğretmen ve okulun dört temel unsur olarak belirlenmesi, insan merkezli uygulamalarla birebir takipleri yapılan öğrencilerin e-portfolyo aracılığıyla çok yönlü tanınması, öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi, projedeki öğrenci verilerinin e-portfolyoya yansıtılarak üst sınıflar için öğrencinin yeterlilikleriyle ilgili ışık tutmasının sağlanması, desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin analizlerle ortaya çıkarılması ve aile ile birlikte hareket edilerek eksikliklerin giderilmesi, süreç odaklı bütünleşik bir anlayış ile öğrencilerin başarılarının izlenmesinin sağlanmasını hedefliyoruz.”dedi.

Seyfi GÜL