Foça'da Anaokulu İnşası İçin Protokol İmzalandı

İzmir’in Foça İlçesi’nin önemli ihtiyaçlarından biri olan Anaokulu’nun inşası için protokol imzalandı. Foça Belediyesi , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı arasında imzalanan protokole göre okul 4 ayda tamamlanacak ve 2019-2020 eğitim döneminin ikinci yarısında eğitim faaliyetlerine başlayacak.


Foça'da Anaokulu İnşası İçin Protokol İmzalandı

Foça Kaymakamı Ali Çetin, , Foça Belediye Başkanı CHP’li Fatih Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi ve vakıf yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Yıldız tarafından imzalanan protokole göre anaokulu; Atatürk Mahallesi sırtlarında yeni Devlet Hastanesi civarında belirlenen (Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait) arsaya yapılacak. Yönetici ve öğretmen odaları, toplantı salonu ve 6 derslikten oluşan okulun inşasını vakıf üstlenirken, Foça Belediyesi proje, ruhsatlandırma ve peyzaj konularında destek verecek. İzmir Valiliğinin onayını müteakip okulun 4 ayda tamamlanarak hizmete girmesi hedeflendi.

Foça Kaymakami Ali Çetin ; Foça' nin anaokulu ihtiyacının karşılanmasindan, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz okul yapımının bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, vakıf yönetim kurulu üyesi Mehmet Yıldız çocuklara yapılacak yatırımın geleceğe yatırım olduğuna dikkat çekti ve tüm Focaya hayirli olmasını diledi.

Reha Necla Midilli Eğtim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi ise vakfın amaçlarına uygun yeni bir eğitim yuvası inşa etmekten gurur duyduklarını söyledi. Çelebi; “İlçemizde anaokulu büyük ihtiyaçlardan biridir. Okullarda bazı sınıflar ana sınıfı olarak kullanılmaya çalışılsada bu yıl öğrenci sayısının artmasıyla ihtiyaç daha da büyüdü. Görev olarak nitelediğimiz bir konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önerisi ve Foça Belediyesi’nin desteğiyle yeniden yola çıktık. Planladığımızdan daha kısa bir sürede okulu tamamlamak için vakıf olarak olanaklarımzı seferber edeceğiz. Çocuklarımızı bu okulda eğitim görürken görmek en büyük mutluluğumuz ve kazancımız olacaktır” dedi.

Seyfi GÜL