Foça'da kamyon kasasında 108 kaçak göçmen yakalandı

SEYFİ GÜL / FOÇA GÜNDEM - İzmir’in Foça İlçesi’nde bir kamyon kasasında 108 kaçak göçmen yakalandı.


Foça'da kamyon kasasında 108 kaçak göçmen yakalandı

SEYFİ GÜL / FOÇA GÜNDEM - İzmir’in Foça İlçesi’nde bir kamyon kasasında 108 kaçak göçmen yakalandı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenleri taşıyan kamyonun şoförü organizatör şüphelisi olarak tutuklanırken yolcu olduğunu iddia eden bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Foça Emniyet Müdürlüğü ekipleri 12 Ekim 2022 Çarşamba günü Saat 01.30 dolayında ilçe merkezine yakın bir kavşakta yaptığı yol uygulaması sırasında 34 R 9622 plakalı kamyonu durdurdu. Yapılan kontrolde çoğunluğu kamyonun brandayla kapatılmış kasasında 108 kaçak göçmenin bulunduğu belirlendi. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu kaçak göçmenler işlemlerinin yapılması için Foça Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada yapılan kimlik belirleme işlemleri sonucu kaçak göçmenlerin 78’inin Afganistan, 21’inin Pakistan, 5’inin Bangladeş, 2’sinin Yemen , 1’er kişinin ise Umman ve İran uyruklu oldukları belirlendi.

Yapılan sorgulama sonrası Savcılıkça mahkemeye sevkedilen Türk vatandaşı iki kişiden araç sürücüsü M.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, araçta yolcu olarak bulunduğunu iddia eden S.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaçak göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasını müteakip İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezine teslim edileceği bildirildi.
Seyfi GÜL