İFOD yeni sezona hızla girdi

İzmir Fotoğraf sanatı Derneği kurulduğu 1986 yılından beri ,düzenlediği etkinlikler, sunum, söyleşi ve sergiler, düzenlediği gezi ve fotoğraf seminerleri ile fotoğrafı sanatseverler ile bir araya getiriyor.


İFOD yeni sezona hızla girdi

İzmir Fotoğraf sanatı Derneği kurulduğu 1986 yılından beri düzenlediği etkinlikler, sunum, söyleşi ve sergiler, düzenlediği gezi ve fotoğraf seminerleri ile fotoğrafı sanatseverler ile bir araya getiriyor.

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası pek çok fotoğraf sanatçısına sunum, söyleşi ve sergiler ile evsahipliği yapan İFOD, 2022-2023 sezonuna Karabağlar Belediyesi ile birlikte, İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılına özel projelendirdiği, eski İzmir fotoğraflarının yenileri ile birlikte sergilendiği  “Kurtuluşunun 100. Yılında İzmir Manzaraları” Fotoğraf Sergisi ile başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Sn. Muhittin Selvitopu’nun  Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezinde açtığı sergi 20 Ekim’e kadar ziyarete açık. 

24 Eylül’de ise sunum ve söyleşinin eşlik ettiği bir açılış ile sanatseverlerle İFOD Galeri’de buluşan sezonun ikinci  sergisi, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Demir’in  ‘Pullu Kadınlar’ı. 24 Ekim’e kadar dernek merkezinde yer alan İFOD Galeri’de ziyarete açık olacak sergi Pazar, pazartesi hariç hergün saat 11:00 18:00 arası gezilebilir.

İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök yaptığı açıklamada ; 13 Ekim’de Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek 2022-2023 sezonu açılış etkinliğini , Eczacıbaşı Yayınlarının Türk Fotoğrafçılarına özel hazırladığı serinin son kitabını ayırdığı onur üyemiz değerli sanatçı  Yusuf  Tuvi ile yapacaklarını, açılış kokteylinin ardından,  kitap imzalama, sunum ve söyleşinin yeraldığı zengin bir programla sanatseverlerle birlikte olacaklarını belirtti.